Leden
Inloggen


   
     

Omgeving

Mijdrecht en Vinkeveen

Jarenlange veenafgravingen hebben De Ronde Venen – waar onder andere Mijdrecht toe behoort - een toeristische trekpleister van formaat gegeven: de Vinkeveense Plassen. In dit uniek gebied van plassen en polders zijn talloze schitterende fiets- en vaartochten te maken.

Vinkeveen is de recreatieve kern van De Ronde Venen. Er zijn fietsen en boten te huur en er zijn talloze restaurantjes, snackbars en cafés vinden. In Vinkeveen bevindt zich tevens een uniek museum, het veenmuseum De Ronde Venen.

Botshol

In dit weide- en moerasgebied groeien door de aanwezigheid van helder, kalkrijk en zwak brak water bijzondere plantensoorten als groot nimfkruid, sterrenkranswier en moeraswolfsmelk. Eind negentiende eeuw werd in dit gebied een zandlichaam aangebracht als onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een 135 kilometer lange verdedigingslinie rond de hoofdstad. Het fort dat erop zou worden gebouwd, is er nooit gekomen. Op de site van Natuurmonumenten is informatie te vinden over vaarexcursies en wandelroutes in dit natuurgebied.

 

Amsterdam

Binnen een half uur bent u in Amsterdam. Een dagje in de stad is zo gevuld: een bezoek aan de Jordaan, winkelen in De 9 Straatjes, of een picknick in het Vondelpark. Verder vindt u er de grote musea zoals het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, en het Anne Frank Huis, naast minder bekende culturele pareltjes zoals het Kattenkabinet of het grachtenhuis Museum Willet-Holthuysen.

 

Voor de kinderen

Bij minder weer is het fijn spelen in the dark minigolf GlowGolf in Aalsmeer .

In Amsterdam is voor de kinderen een bezoek aan Science centre Nemo of het Tropenmuseum Junior aan te raden te reserveren via de site.

 

Overig

Kasteel de haar, Haarzuilens

Slot Zuylen, Oud-Zuilen

Cobra museum voor moderne kunst , Amstelveen

Pitch and Putt Golf, Woerden (golf)

Heksenwaag, Oudewater